سردخانه پزشکی چیست و چه کاربردی دارد؟ سردخانه فضایی سرپوشیده و بسته است که میزان رطوبت و دمای آن مرتباً باید بررسی شود از سردخانه‌ ها برای منجمد نمودن و نگهداری محصولات مختلف مانند مواد غذایی، پروتئینی، مرغ و گوشت و ماهی، میوه، لبنیات، داروها، تجهیزات پزشکی، شیمیایی و غیره استفاده می‌ کنند. در سردخانه ‌ها جهت حفظ دما و جلوگیری از اتلاف انرژی تمام محیط سردخانه باید به ‌درستی عایق ‌بندی شود نوع عایق مورد استفاده و ضخامت آن در پیشگیری از هدر رفتن انرژی و دوام سیستم خنک ‌کننده و جلوگیری از فاسد شدن مواد موجود در سردخانه بسیار مهم و تأثیرگذار است.

یکی از انواع سردخانه ‌های پزشکی و صنعتی سردخانه اجساد است که دارای انواع مختلف تک ‌کابین، دو کابین، سه کابین، چهار، شش و هشت کابین هستند که برای نگهداری اجساد به مدت کم و یا طولانی از آن استفاده می‌ کنند. از دیگر انواع سردخانه‌ ها سردخانه پزشکی است که باید کاملاً بهداشتی و مطمئن باشد و از آن ‌ها جهت خنک ‌کردن و نگه‌ داشتن نمونه ‌های آزمایشگاهی برای مدت معینی استفاده می ‌کنند در این سردخانه ‌ها داروها، واکسن، خون و پلاسمای خون و دیگر تجهیزات پزشکی را نگهداری می ‌کنند. از خون و فراورده ‌های آن و پلاسمای خون برای انتقال خون و آزمایش‌ های مهمی مانند هماتولوژی استفاده می ‌کنند علت نگه ‌داشتن فراورده‌ های خون و پلاسمای خون در سردخانه‌ های پزشکی این است که خون و فراورده‌ ها و اجزای آن تازه و یکپارچه می‌ مانند.

سردخانه پزشکی

علت استفاده از سردخانه پزشکی

یکی از مواردی که در پزشکی بسیار حائز اهمیت است پایین آوردن سرعت واکنش ‌های شیمیایی است خون و اجزای آن را در سردخانه در دمایی بین 2 تا 6 درجه نگهداری می ‌کنند تا از فاسد شدن آن جلوگیری کنند. در سردخانه‌ های پزشکی متخصصان بهداشت می ‌توانند از نمونه ‌ها استفاده کرده و به‌ عنوان‌ مثال زمانی که پلاسمای خون را جدا می ‌کنند برای تازه ماندن و یکپارچگی پلاسما آن را در سردخانه مخصوص پلاسما نگهداری می‌ کنند.

برای نگهداری خون و اجزای آن به مدت زیاد در سردخانه پزشکی دمای آن باید کمتر از 27 درجه سانتیگراد باشد؛ یعنی دمایی بسیار کمتر از دمای معمولی خون بنابراین جهت جلوگیری از فاسد شدن خون و اجزای آن و هدرنرفتن نمونه‌ های خون باید آن را در دمای پایین نگهداری کرد. به‌ محض اینکه خون را از فرد اهداکننده می‌ گیرند باید در دمای مناسب آن را نگهداری کنند تا مولکول ‌ها و سلول‌ ها و پروتئین ‌های موجود در خون که برای آزمایش ‌ها و تحقیقات به آن نیاز دارند از بین نرود.

سردخانه پزشکی

محلی که پلاسمای خون را در آن نگهداری می‌ کنند دارای صفحات منجمد و دارای شیب است که باعث می ‌شود پلاسما در زمان بسیار کمی به دمای 30- درجه رسیده و منجمد شود در این صورت پلاسما را می ‌توان برای مدت یک سال نگهداری کرد درصورتی‌که پلاسما را با دمای 60- درجه منجمد کنند نیز تا هفت سال می ‌توان آن را ذخیره و نگهداری کرد.

مزایای یخچال یا سردخانه پزشکی

منظور از سردخانه‌ های پزشکی یخچال‌ های مخصوصی هستند که در کلینیک‌ ها از آن برای نگهداری انواع دارو، کیسه‌ های خون، اعضای بدن و انواع واکسن استفاده می‌ کنند این یخچال‌ ها دارای تجهیزات مخصوصی هستند که از آن برای فعالیت‌ های پزشکی و آزمایشگاهی استفاده می‌ کنند. دمای سردخانه‌ های پزشکی ثابت و یکنواخت است و طراحی آن‌ ها به این صورت است که علاوه بر ثابت نگه‌ داشتن دما در زمانی که درب سردخانه (یخچال) مرتباً باز و بسته می‌ شود دما به‌ سرعت بازیابی می‌ شود. بعضی از مزیت‌ های سردخانه‌ های پزشکی به شرح زیر هستند:

  • سیستم کنترل دما و هشدار دهنده: یخچال‌ های پزشکی مجهز به هشدار دهنده‌ های صوتی و تصویری هستند که زمانی که دمای یخچال کم یا زیاد باشد و یا درب یخچال بازمانده باشد به کارمندان هشدار می‌ دهند دمای این یخچال‌ ها معمولاً بین 2 تا 8 درجه سانتی‌ گراد است.
  • بهبود گردش هوا: در یخچال‌ های پزشکی هوا به‌ خوبی جریان دارد یخچال‌ های آزمایشگاهی نیز مجهز به سیستم جریان هوای پرقدرت و دریچه‌ های خنک‌ کننده هستند. قفسه‌ بندی سردخانه‌ های پزشکی به‌ گونه‌ ای است که هوا به‌ خوبی در بین آن‌ ها جریان داشته و دما را به‌ صورت ثابت و پایدار نگه می‌ دارند همچنین برخی از سردخانه‌ های پزشکی دارای کشوهای سیمی هستند که جریان هوا در آن‌ ها یکنواخت است و از آن‌ ها برای نگهداری نمونه‌ ها و واکسن‌ ها استفاده می‌ کنند.
  • ممانعت از دسترسی غیرمجاز: در سردخانه‌ های پزشکی کارمندان اجازه دسترسی غیر مجاز به مواد بیولوژیکی را ندارند و برخی از آن‌ ها مجهز به قفل‌ هایی هستند که فقط کارمندان مجاز می‌ توانند به مواد درون آن دسترسی داشته باشند.
  • محافظت از محصولات هنگام قطعی برق: در صورت قطعی برق واکسن‌ ها و مواد بیولوژیکی دچار آسیب و خرابی می‌ شوند به همین دلیل سردخانه‌ های پزشکی باید مجهز به ژنراتور باشند تا در زمان قطعی برق از منتقل‌ کردن نمونه‌ ها به محل‌ های ذخیره‌ سازی خودداری شود اغلب یخچال‌ های آزمایشگاهی نیز برای جلوگیری از بالا رفتن دما مجهز به‌ نوعی باتری هستند که به‌ عنوان ژنراتور عمل می‌ کنند.

انواع یخچال (سردخانه پزشکی)

یخچال‌ های پزشکی و آزمایشگاهی دارای انواع مختلفی هستند که عبارت‌ اند از:

  • یخچال‌ها یا سردخانه‌ های کوچک: از این سردخانه‌ ها برای نگهداری نمونه‌ ها در دمای بین 4 تا 10 درجه سانتی‌ گراد استفاده می‌ کنند.
  • یخچال‌ های فوق سرد: از این نوع یخچال‌ ها برای نگهداری باکتری‌ ها، ویروس‌ ها، نطفه و غیره استفاده می‌ کنند این یخچال‌ ها مصرف انرژی کمی داشته و بسیار کم‌ صدا هستند.
  • سردخانه نمونه‌های مخصوص: از این سردخانه‌ ها برای نگهداری نمونه‌ ها و مواد خاصی که در شرایط خاصی باید نگهداری شوند؛ مانند مواد قابل‌  اشتعال استفاده می‌ کنند.

تمامی یخچال‌ های ذکر شده را با توجه‌ به درخواست و سفارش مشتری به‌ صورت ایستاده یا رومیزی می‌ سازند.

سردخانه پزشکی

نکات مناسب‌ ترین سردخانه پزشکی

نکات مهمی که زمان انتخاب و خرید یخچال پزشکی باید مدنظر قرار دهید به شرح زیر می‌ باشند:

  1. اندازه سردخانه و ظرفیت آن: اولین نکته‌ ای که در زمان خرید یخچال پزشکی باید به آن دقت کنید این است که باید به مقدار موادی که می‌ خواهید در آن نگهداری کنید دقت کنید؛ زیرا طریقه ذخیره و نگهداری مواد در عملکرد دمای یخچال مؤثر است. یخچال‌ ها یا همان سردخانه‌ های پزشکی زمانی بهتر کار می‌ کنند که حدود 30 تا 80 درصد از حجم آن‌ ها پر باشد و در صورتی‌ که یخچال خالی بوده و کمتر از حجم معمول پر باشد اختلالات دما به جود می‌ آید و گردش هوای سرد به‌ خوبی صورت نمی‌ گیرد و باعث ایجاد داغی در برخی از نقاط یخچال می‌ شود که باعث آسیب‌ دیدن نمونه‌ های درون آن می‌ شود.
  2. نشانگر دما: جهت نگهداری و حفاظت از مواد درون سردخانه پزشکی و سردخانه دارو و غیره همواره باید دمای آن را کنترل کرد از آن جا که سردخانه‌ های پزشکی در قسمت بیرونی دارای نشانگر دما هستند بهتر است که دمای آن را جهت کنترل به‌ وسیله دیتالاگر ثبت کنید. کاربر می‌ تواند به‌ وسیله دیتالاگر دمای سردخانه را در زمان‌ های مشخص ثبت کند دیتالاگرهای دارای USB اطلاعات ثبت شده را در درایو نگهداری می‌ کنند و کاربران از این طریق می‌ توانند تغییرات دمای سردخانه را بر روی نمودار ببینند.
سردخانه پزشکی

آزمایشگاه‌ ها، داروخانه و بیمارستان‌ ها برای نگهداری از نمونه‌ ها و مواد بیولوژیکی و دارو و واکسن و مواد دیگر نیازمند سردخانه پزشکی و سردخانه زیر صفر و بالای صفر هستند به کمک این سردخانه‌ ها می‌ توان داروها و نمونه‌ ها و واکسن‌ ها را برای مدت بیشتری کاملاً سالم و بهداشتی نگهداری کرد. جهت مشاوره و خرید انواع سردخانه پزشکی، دارو، آزمایشگاهی و غیره از مجموعه سورین سیستم با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول ساخت سردخانه

سردخانه های پزشکی را در سه نوع: سردخانه های کوچک، یخچال های فوق سرد و سردخانه نمونه‌های مخصوص طراحی و احداث می کنند.

امتیاز دهی به متن
تماس مستقیم